Husbesiktning i Linköping & Norrköping

Som köpare har du undersökningsplikt i samband med ditt husköp, se därför till att vara på den säkra sidan och genomför en husbesiktning. Då får du koll på vilket skick fastigheten är i innan köpet genomförs. Oavsett om du är en köpare som vill besikta ditt potentiella nya hem eller en säljare som vill besikta ditt hus inför försäljning är du välkommen att ta kontakt med oss, vi hjälper dig med husbesiktning i Linköping & Norrköping med omnejd.husbesiktning i Linköping & Norrköping

Det är inte alltid ditt drömhus behöver vara i toppskick, men en husbesiktning ger dig svart på vitt om hur drömmig din bostad egentligen är. När du står framför ditt drömhus på en visning, eller när du bygger ditt alldeles egna hus, kan det vara svårt för dig som privatperson eller lekman att se bortom en fin planlösning och fräscha ytskikt. Vilka renoveringar har gjorts och har de gjorts på ett korrekt sätt? Det kan vara svårt att se med blotta ögat. Med en husbesiktning av en professionell och erfaren besiktningsman får du tidigt reda på hur friskt ditt drömhus är. Eftersom du gör din husbesiktning innan du skriver på ett köpekontrakt, eller innan du som säljare marknadsför ditt hus, får du tidigt reda på eventuella fel eller brister. En husbesiktning av en besiktningsman påvisar fel eller brister som du behöver åtgärda nu. Men husbesiktningen kan även påvisa små skavanker som kan bli stora och dyra på sikt. Att ta hjälp med husbesiktningen gör det möjligt för dig som köpare att kunna planera ekonomiskt och förutse dyra panikrenoveringar. Samtidigt som det ger dig som säljare rimliga förväntningar kring slutpriset på din bostad. En husbesiktning är helt sonika en försäkring för en så smärtfri bostadsförsäljning som möjligt – för båda parter. Du ska vara trygg med vad du säljer och köper. Att det stämmer överens med vad du får så att du själv kan bestämma om en dränering eller ett takbyte är möda värt för den livssituation du befinner dig i – just nu. Ja, du kan till och med använda ditt besiktningsprotokoll som en att-göra-lista när du flyttar in. För oavsett om du köper ett renoveringsprojekt eller säljer en fastighet med lite mer att önska, är det svårt att hålla allt i huvudet.

Vi gör mer än husbesiktning

Entreprenadbesiktning

En entreprenadbesiktning görs efter att byggprojektet är färdigställt och är en kontroll för att undersöka så att kraven och åtagandet som entreprenören lovat kund efterföljs och hålls. Besiktningen är en opartisk bedömning om entreprenaden är utförd enligt kontraktshandlingar. I en entreprenadbesiktning kan ingå förbesiktning, slutbesiktning och efterbesiktning.

Allmän byggkonsultation

Vi erbjuder även rådgivning kring byggteknik och materialval m.m. för ditt byggprojekt, så väl ombyggnation som till- och nybyggnation. Vi hjälper dig med stora och viktiga beslut kring ditt bygge, där det kan kännas skönt att ha kunnig rådgivning i ryggen, välkommen att kontakta oss för mer information!